BC
February 28, 2022
Læsetid 10 min.

Uge 46. QBS Life 2021

Face of Per Damngaard
Linkedin Icon
Per D. Nielsen

Vi deltog i ”QBS-Share Life” på Hindsgavl slot. Det var et flot arrangement, og dejligt at kunne møde branchekollegaerne fysisk igen. Microsoft deltog ligeledes på mødet.

  • Microsoft ser fremtiden som Cloud / SaaS, men muligheden for lokale installationer vil bestå. I dag kan selv store ejendomsadministrationer let ligge på en ren SaaS løsning, og kigger vi inden for ejendomsadministration vil grænsen blive totalt udvisket i de kommende år. Argumenterne for at vælge en OnPrem. løsning vil forsvinde. Derfor gælder det om at ejendomsadministrationsløsningen, der vælges, er kodet i overensstemmelse med Cloud principper, så kan man altid gå SaaS vejen. Også selv om løsningen til at starte med skal placeres on Prem. Kunder der i dag vælger løsning – også OnPrem. – skal altså kigge på om løsningen er til gængelig på AppSource for at holde alle muligheder åbne.
  • Uden performance er alt andet ligegyldigt. Derfor er det et fokuspunkt i Business Central. Med Business 2021 Wave 2 er ydelsen blevet optimeret endnu en gang, hvilket vi kan bekræfte er tilfældet.  Vi har stadig enkelte genveje der savnes, men at kunne køre sin avancerede ejendomsløsning på en IPAD eller MAC computer er jo superfedt.
  • API’er og kommunikationsmotoren er en central del af Business Central.  En af mulighederne er Dataverse (cloud baseret integrationstabeller til brug i bl.a. i PowerApps). Brug heraf forbedres kontinuerligt. Det gode ved Dataverse er bl.a. let og sikker styring af "credentials" mellem applikationer i skyen. At få Business Central med som en aktiv spiller på power platformen giver gode muligheder for at lave relativt lette og veldokumenterede løsninger til de øvrige office produkter, eksempelvis Outlook osv.
  • Microsoft arbejder på hele platforme skabt til industrier som kan købes samlet som pakkeløsning. Vi så ikke ”ejendomsindustrien” dér, men det ville da være oplagt at lave en sådan. På den måde kan IT afdelingen få en hel IT-infrastruktur skabelon leveret, der så efterfølgende justeres til den enkelte kundes behov.
  • Teams integrationen er blevet forbedret og vil kunne fungere som omnichannel løsning, hvoraf stemmebaseret kommunikation bare er én af kanalerne. Eksempelvis er der en connector til facebook osv. Microsofts vision er at tilføje kunstig intelligens til eksempelvis kommunikation med lejeren – det kunne være lejeretslige spørgsmål. Man må sige at den danske lejelovgivning kræver en super kunstig intelligens for at rummekompleksiteten. Men i princippet kunne det også være spørgsmål om vedligehold og andet.
  • Dynamics Property havde et indslag med OneClickFactory om hvorledes opraderinger til Microsofts SaaS platform, kan foretages.
  • GDPR er et af de store issues med Cloud, men Microsoft garanterer at data forbliver i Europa. Microsofts forventning er at også GDPR-delen kan håndteres mere effektivt på en SaaS løsning.
  • Microsoft søger at fremme kundens onboarding oplevelse, dvs. kortere vej til at få værdi for investeringen.

Vi glæder os selvsagt til at vores løsning er tilgængelig på AppSource og allerede fra en gang næste måned, kan vi så småt begynde at vise ”giraffen” frem i nye klæder. En fuldstøbt ejendomsløsning på AppSource kan være en gamechanger.

Kort om forfatteren

Per Damsgaard Nielsen: Partner and Consultant in Dynamics Property. MBA (University of Aarhus), Practical experience as CFO, property manager, consultant, team lead, product manager (project oriented production), project manager. Motto: "I would rather understand 80% of all the activities in the value chain than 800% of a single piece of activity in it!". Navision/NAV/BC since 1989.
Aarhus
Åbogade 15
DK-8200 Århus N.

CVR. 38 17 78 85
KONTAKT OS
Microsoft Partner